Τετάρτη, 18 Ιανουάριος 2017 10:23

Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών κ. Γιώργου Καραμέρου στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών κ. Γιώργος Καραμέρος επισκέφθηκε, την Πέμπτη 12/01/2017, το Σικιαρίδειο Ίδρυμα στο πλαίσιο της ενίσχυσης από την Περιφέρεια Αττικής φορέων και ιδρυμάτων προστασίας του παιδιού. Κατά την επίσκεψή του ο κ. Καραμέρος συναντήθηκε και συνομίλησε με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Σικιαρίδειου κ. Γεώργιο Αργυρόπουλο, τον Διοικητικό και τον Επιστημονικό Διευθυντή του Ιδρύματος κ.κ. Χρήστο Οικονόμου και Δημήτριο Απατάγγελο αντίστοιχα και το μέλος του Δ.Σ. της ένωσης Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων παιδιών του Σικιαριδείου κ. Χρήστο Αλεξάνδρου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης, αφού ενημερώθηκε από τη διοίκηση αναλυτικά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ίδρυμα, τόνισε τη σπουδαία συνεισφορά του Σικιαριδείου στο χώρο της ειδικής αγωγής και υπογράμμισε για ακόμα μια φορά τη στήριξή του. Συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής: «Η Περιφέρεια Αττικής, σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες, αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη ευαισθησία και στηρίζει το κοινωνικό έργο δομών προστασίας παιδιών. Το Σικιαρίδειο φιλοξενεί σήμερα 85 παιδιά και η συνεισφορά όλων καθίσταται επιβεβλημένη. Πρέπει να αυξηθούν οι πιστώσεις από τα αρμόδια υπουργεία και ο δήμος να συμβάλλει με γενναία μείωση δημοτικών τελών και τακτοποίηση πολεοδομικών εκκρεμοτήτων που δυσχεραίνουν το έργο του Ιδρύματος».

Στη συνέχεια ξεναγήθηκε στους χώρους του Ιδρύματος δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις δημιουργίες των καταρτιζομένων και ενημερώθηκε για τον τρόπο λειτουργίας των εργαστηρίων, τα προγράμματα και τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Θεωρώντας τον πολύτιμο σύμμαχο στις προσπάθειές μας να στηρίξουμε την ευαίσθητη κοινωνική ομάδα των ατόμων με νοητική υστέρηση τον ευχαριστούμε για ακόμα μια φορά για την εκδήλωση ευαισθησίας και ενδιαφέροντος στο κοινωφελές έργο του Ιδρύματος.