Σκοπός του εργαστηρίου μέσω της κατάρτισης των εκπαιδευόμενων στο συγκεκριμένο αντικείμενο είναι η απασχόλησή τους στον τομέα της τροφοδοσίας καθώς και η ανάπτυξη κατάλληλων δεξιοτήτων και τεχνογνωσίας του αντικειμένου.
Βασικό στόχο αποτελεί η συνεργασία με την ομάδα, η κοινωνικοποίηση, η τήρηση κανόνων και η εξοικείωση με το αντικείμενο κατάρτισης.
Στο εργαστήριο παρασκευάζονται γλυκίσματα όπως κέικ διαφόρων ειδών, μπισκότα, σοκολατάκια, γλυκά του κουταλιού μαρμελάδες εποχιακών φρούτων, αλμυρά σνακ
(τυροπιτάκια , σπανακοπιτάκια, πίτσες, τοστ και σάντουιτς).