Προσβασιμότητα μέσω της Τέχνης

Η Πρόεδρος του Σικιαριδείου Ιδρύματος καλεσμένη από την Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών Ελλάδος, παρευρέθηκε στα εγκαίνια της εικαστικής έκθεση Braille, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο τέχνης Δήμου Αθηναίων την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου.

Τα εγκαίνια αυτής της μοναδικής εκδήλωσης έγιναν παρουσία του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη και του Υφυπουργού Πολιτισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη και παρουσία φορέων και συλλόγων ατόμων με προβλήματα όρασης.

Δημιουργός της έκθεσης αυτής είναι ο Δημήτρης Καπετάνος, σε συνδιοργάνωση της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών και του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

Η εικαστική αυτή έκθεση περιείχε επιτοίχιες επιφάνειες κειμένων, γραμμένες στον κώδικα Braille, στις οποίες περιέγραφαν άτομα με οπτική αναπηρία πως φαντάζονται τα χρώματα και τα διάφορα συναισθήματα που τους δημιουργούνταν με την επίκληση του κάθε χρώματος. 

Η Πρόεδρος συνεχάρη τον καλλιτέχνη και τόνισε ότι

«Στην δικαιωματική προσέγγιση των ατόμων με Αναπηρία η Προσβασιμότητα έχει την μεγαλύτερη αξία, σημασία και φυσικά προτεραιότητα»

και ανανέωσαν το ραντεβού τους στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα, όπου τους περιμένουμε με χαρά!