Σικιαρίδειο ΔΙΕΚ Ξυλογλυπτικής ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ

Στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας με τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ η Πρόεδρος του Σικιαριδείου Ιδρύματος κατά τη διάρκεια του Πάσχα επισκέφθηκε στη γενέτειρα της τα Τρίκαλα, το ΔΙΕΚ Π.Ε. Τρικάλων- Ξυλογλυπτική Σχολή Καλαμπάκας.
Στεγάζεται στις εγκαταστάσεις της Ξυλογλυπτικής Σχολής Καλαμπάκας, που πρωτολειτούργησε το 1949, ως Σχολή Βασιλικής Πρόνοιας που μετά από πολλές αλλαγές το 2008 μετατράπηκε σε ΕΠΑΣ, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και σήμερα λειτουργεί ως δημόσιο ΙΕΚ, που καταρτίζει τους σπουδαστές στη χειροτεχνία ξύλου, τόσο για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία, όσο και για τη συμβολή τους στην ανάπτυξη και διατήρηση της Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης.
Στους χώρους λειτουργούν σύγχρονες εγκαταστάσεις ξυλουργικών μηχανημάτων, αίθουσες τόρνων, εργαστηριακής ξυλογλυπτικής διδασκαλίας, διδασκαλίας σχεδίου, θεωρητικών μαθημάτων και Η/Υ, καθώς και αίθουσα εκδηλώσεων, βιβλιοθήκη και εκθεσιακός χώρος παρουσίασης των ξυλόγλυπτων κατασκευών και της σπανίζουσας τεχνης της ξυλογλυπτικής διακοσμητικής. Μια τέχνη που αναπτύσσει και βελτιώνει τις δεξιότητες των ατόμων με αναπηρίες όπως τόνισε η πρόεδρος κατά την επίσκεψη της στους εκπαιδευτικούς που με πολύ ζέση την υποδέχτηκαν και την ξενάγησαν και οι οποίοι με ενδιαφέρον άκουσαν τις προοπτικές για τη συνεργασία τους με το Σικιαρίδειο αφού η ίδια έθεσε τις βάσεις στη διοίκηση του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ κατά την συνάντηση τους για δημιουργία παραρτήματος στον χώρο του Σικιαριδείου Ιδρύματος.
Αφού ευχαρίστησε θερμά για την φιλοξενία τους καθηγητές του ΔΙΕΚ δεσμεύθηκε για μια εκπαιδευτική εκδρομή των καταρτιζόμενων του ιδρύματος μαζί με τους δασκάλους και φροντιστές τους στο ΔΙΕΚ Ξυλογλυπτικής στην Καλαμπάκα.
Συνεχίζουμε αταλάντευτα να εργαζόμαστε σκληρά ώστε να αφήσουμε πίσω τις παθογένειες που ταλάνισαν το Σικιαρίδειο Ίδρυμα.