Sport for development and peace

Στα πλαίσια του μνημονίου συνεργασίας με το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Ελλάδος το Σικιαρίδειο Ίδρυμα συμμετείχε ύστερα από πρόσκληση στην εκδήλωση του τμήματος Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού “Ο Αθλητισμός ως ένα εκπαιδευτικό εργαλείο ανάπτυξης” με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού  για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη που έχει θεσπίσει η UNESCO.
Μια πολύ ενδιαφέρουσα κι επιτυχημένη διαδραστική εκδήλωση με εκπαιδευτικό χαρακτήρα από τον κ.Καψή Αλέξανδρο  Programme Leader του Προπτυχιακού προγράμματος προπονητικής και φυσικής αγωγης.
Η πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση έγινε με τον συντονισμό της πολύ ενδιαφέρουσας ομιλίας από τον Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη, υπεύθυνου προγραμμάτων διοίκησης αθλητισμού του κολλεγίου και την ομιλία του διεθνούς φήμης αθλητή πετοσφαίρισης Παναγιώτη Πελεκούδα ο οποίος με πολύ ευαισθησία κι ενσυναίσθηση απέδωσε την σημαντικότητα της ανάπτυξης, βελτίωσης των δεξιοτήτων μέσω του αθλητισμού.
Η πρόεδρος Κορίνα Λιούτα συνεχάρη θερμά τους διοργανωτές και προσκάλεσε τον αθλητή να μιλήσει για την προσωπική του εμπειρία στο Σικιαρίδειο ο οποίος δέχτηκε με μεγάλη χαρά θεωρώντας μεγάλη πρόκληση να μιλήσει μπροστά σε ένα τόσο ιδιαίτερο κοινό.
Επίσης εκ μέρους του Σικιαριδείου Ιδρύματος παρέστησαν η γυμνάστρια μας Ερατώ Μπερλέμη και ο Φυσιοθεραπευτής Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.